Τρίτη 10 Μαΐου 2016

4 εφαρμογές για να ταξιδέψεις ΔΩΡΕΑΝ



...και να κάνεις φίλους από όλο τον κόσμο.


Η νέα τάση (και) στο ταξίδι είναι να μοιράζεσαι. Ήδη έχουμε παρουσιάσει site/εφαρμογές που σού δίνουν την ευκαιρία να φιλοξενηθείς σε σπίτια ντόπιων με ένα χαμηλό σχετικά αντίτιμο (Airbnb) ή να απολαύσεις την κουζίνα τους (Eatwith). Αυτές είναι ακόμη τέσσερις, που λειτουργούν με παρόμοια λογική. Κάποιες μάλιστα συνδυάζουν εργασία και... χαρά.

Couchsurfing: Ξεκίνησε πριν από δέκα περίπου χρόνια από την ιδέα μιας παρέας Ισλανδών και τώρα έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο. Σου δίνει την ευκαιρία να φιλοξενηθείς σε σπίτια ντόπιων (και μετά να ανταποδώσεις τη φιλοξενία) έτσι ώστε να ταξιδέψεις με το χαμηλότερο δυνατό κόστος αλλά και να γνωρίσεις έναν τόπο... εκ των έσω.

Feastly: Χάρη σε αυτή την εφαρμογή, δεν θα ξαναζητήσεις ποτέ από τους φίλους σου να σου προτείνουν ένα καλό μέρος για φαγητό σε κάποια χώρα που έχουν επισκεφτεί. Χρησιμοποιώντας το Feastly θα απολαύσεις ένα γεύμα μαγειρεμένο από ντόπιο σεφ στο σπίτι του ή σε κάποιο pop-up εστιατόριο, παρέα με άλλους, χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία.

Tripda: Ένα site carpooling, όπως ονομάζεται η τακτική του να μοιράζεσαι το ίδιο αυτοκίνητο με τους ντόπιους, με τη συμφωνία να μοιραστείτε και τα έξοδα της βενζίνης και των διοδίων. Σίγουρα θα σου έρθει πιο οικονομικά από ένα ταξίδι με τρένο ή αεροπλάνο και μπορεί στη διαδρομή να κάνεις και μια πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα.

WWWOOFing: Πώς θα σου φαινόταν η ιδέα να μην πληρώσεις ούτε ευρώ για τη διαμονή σου σε ένα αγρόκτημα, αλλά να ξεπληρώσεις τους οικοδεσπότες με αγροτικές εργασίες όπως άρμεγμα αγελάδων ή συλλογή κόκκων καφέ; Αν θέλεις (έστω για λίγο) να επιστρέψεις στη φύση, δοκίμασε αυτή την εφαρμογή, που θα σε φέρει σε επαφή με βιολογικές φάρμες από όλο τον κόσμο.


http://www.allyou.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου