Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Δερματικά Κονδυλώματα: Ενδέχεται να έχετε χωρίς να το γνωρίζετε! Κάντε την δωρεάν εξέταση

Δερματικά Κονδυλώματα: Ενδέχεται να έχετε χωρίς να το γνωρίζετε! Κάντε την δωρεάν εξέταση



Η ανθρώπινη άγνοια τρέφει τα δερματικά κονδυλώματα. Είναι το συνηθέστερο σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα, κι όμως πολλοί είναι αυτοί που δεν γνωρίζουν ούτε πώς να προφυλαχθούν, ούτε ότι νοσούν.


Οι περισσότεροι θεωρούν ότι αφού κάνουν χρήση προφυλακτικού, είναι προστατευμένοι, κάτι που δεν ισχύει όμως, αφού το προφυλακτικό δεν καλύπτει τη βάση του πέους και την περιγεννητική περιοχή, ενώ την ίδια στιγμή τα υπαίτια στελέχη του ιού HPV μπορούν να μεταδοθούν και με τον στοματικό έρωτα, τη χρήση μολυσμένων ερωτικών βοηθημάτων (sex toys) ή την τριβή με μολυσμένα δάχτυλά και σπανιότερα με μολυσμένα αντικείμενα (σεντόνια, πετσέτες, κτλ).


Σύμφωνα με υπολογισμούς, ένα στα δύο άτομα ενδέχεται να μολυνθεί κάποια στιγμή στη ζωή του από τον ιό, ο οποίος προκαλεί τον ταχύ πολλαπλασιασμό των κυττάρων του δέρματος, με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται καλοήθη ογκίδια. Τα ογκίδια αυτά έχουν συνήθως καφέ ή γκρίζα απόχρωση και στην αρχή είναι επίπεδα, όμως καθώς αναπτύσσονται, κάποια αποκτούν την όψη του κουνουπιδιού. Στο αρχικό στάδιο, μοιάζουν με κοινούς σπίλους (ελιές) γι’ αυτό και δεν «υποψιάζουν» τους ασθενείς, ή μπορεί να μην είναι ορατά καθώς καλύπτονται από την τριχοφυΐα της περιοχής ή βρίσκονται ανάμεσα στις πτυχώσεις του δέρματος, με αποτέλεσμα να περνάνε εντελώς απαρατήρητα, παρά το γεγονός ότι είναι άκρως μεταδοτικά.


Ακόμη και μετά την αρχική θεραπεία στην οποία υποβάλλονται οι ασθενείς, μπορεί να παραμένουν ή να επανεμφανίζονται μικροσκοπικές υποκλινικές βλάβες, οι οποίες δεν διακρίνονται με γυμνό οφθαλμό, αλλά απαιτείται η λεπτομερειακή δερματολογική εξέταση με ειδικά όργανα.


Στα πλαίσια μιας εντατικής εκστρατείας ενημέρωσης, πρόληψης και αντιμετώπισης των δερματικών κονδυλωμάτων, παρέχεται σε όλους προληπτικός δερματολογικός έλεγχος με δωρεάν εξέταση για την ανίχνευση δερματικών κονδυλωμάτων από την επιστημονική ομάδα της ιστοσελίδας www.stopkondylomata.com, με επικεφαλής τον Δερματολόγο-Αφροδισιολόγο Dr. Χριστόφορο Τζερμιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου