Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Πρόσβαση στα ιατρικά δεδομένα εκπαιδευτικού που πήγε μεθυσμένη στο σχολείο

Πρόσβαση στα ιατρικά δεδομένα εκπαιδευτικού που πήγε μεθυσμένη στο σχολείο

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα επέτρεψε σε νοσοκομείο, να χορηγήσει σε διευθυντή Επαγγελματικού...

Λυκείου (ΕΠΑΛ) ιατρικά δεδομένα εκπαιδευτικού η οποία πήγε για μάθημα στο Λύκειο μεθυσμένη.

Η υπόθεση αφορά εκπαιδευτικό που πήγε στο ΕΠΑΛ για να διδάξει στους μαθητές σε κατάσταση μέθης.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέβη στο ΕΠΑΛ και μετέφερε σε νοσοκομείο την εκπαιδευτικό.

Μετά από αυτό το περιστατικό διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) σε βάρος της εκπαιδευτικού, την οποία ανέλαβε να διενεργήσει ο διευθυντής του ΕΠΑΛ.

Στο πλαίσιο της ΕΔΕ ο διευθυντής του Λυκείου ζήτησε από το νοσοκομείο την ιατρική διάγνωση, τις μικροβιολογικές και άλλες εξετάσεις που έγιναν στην εκπαιδευτικό, όπως και το εάν νοσηλεύθηκε ή όχι στο νοσοκομείο.

Με τη σειρά του το νοσοκομείο απευθύνθηκε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ζητώντας άδεια για να διαβιβάσει στον διευθυντή του ΕΠΑΛ τα ευαίσθητα ιατρικά δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα της εν λόγω εκπαιδευτικού.

Η Αρχή με την υπ΄ αριθμ. 38/2014 απόφασή της έδωσε στο νοσοκομείο την άδεια να χορηγήσει στον διευθυντή του ΕΠΑΛ ιατρική βεβαίωση σχετικά με την διάγνωση και τα ευρήματα των εργαστηριακών εξετάσεων της εκπαιδευτικού, καθώς και το εάν ακολούθησε ή όχι η νοσηλεία της στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την κρίση των μελών της Αρχής επιτρέπεται η επεξεργασία ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, όπως είναι αυτά που αφορούν την υγεία, όταν πρόκειται για άσκηση ή υπεράσπιση δικαιώματος ενώπιον δικαστηρίου ή πειθαρχικού οργάνου, στην έννοια του οποίου περιλαμβάνεται και η διενέργεια ΕΔΕ.

Καταλήγοντας η Αρχή επισημαίνει στην απόφασή της ότι το νοσοκομείο υποχρεούται να ενημερώσει την εκπαιδευτικό ότι θα χορηγήσει προσωπικά της δεδομένα στον διευθυντή του ΕΠΑΛ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-4-2014 από directNEWS.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου