Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Aγωγή 1 δις κατά του Tom Cruise για κλοπή σεναρίου


Aγωγή 1 δις κατά του Tom Cruise για κλοπή σεναρίου

Αγωγή κατά του Tom Cruise κατέθεσε ένας σεναριογράφος υποστηρίζοντας ότι του έκλεψε το σενάριο ενός σίκουελ της σειράς ταινιών «Επικίνδυνες Αποστολές» (Mission Impossible) και διεκδικεί αποζημίωση ύψους 1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μια απαίτηση την οποία ο δικηγόρος του Αμερικανού ηθοποιού χαρακτήρισε «περίεργη»,

Ο Timothy Patrick McLanahan υποστηρίζει ότι η ταινία «Επικίνδυνες Αποστολές-Πρωτόκολλο: Φάντασμα» που προβλήθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2011 είναι «εμπνευσμένη» από ένα σενάριο που ο ίδιος έγραψε το 1998 και επιχείρησε να το πουλήσει στο Χόλιγουντ χωρίς επιτυχία.

«Μου είπαν ότι δε μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το σενάριο για να το κάνουν ταινία» έγραψε ο ενάγων αναφερόμενος στο πρακτορείο William Morris στην αγωγή που κατατέθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στην Καλιφόρνια και δημοσίευσε αυτήν την εβδομάδα ο ιστότοπος Radar Online.

Ο McLanahan καταγγέλλει ότι εν αγνοία του το σενάριο παραδόθηκε στο πρακτορείο που εκπροσωπεί τον Tom Cruise, το Creative Artists Agency, πριν μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη.

Όταν είδε την ταινία, ο Μακλάναχαν αμέσως συνειδητοποίησε ότι το σενάριο και η παραγωγή της ταινίας καταπατούσαν τα πνευματικά δικαιώματα του «Head On», του σεναρίου που ο ίδιος είχε στείλει το 1998, λέει ο σεναριογράφος στην αγωγή εναντίον 13 προσώπων, περιλαμβανομένου του Cruise .

«Ο Tom Cruise δεν έχει κλέψει τίποτα από κανένα» υπογράμμισε ο δικηγόρος του Μπερτ Φιλντς σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Αυτή την κακόβουλη αγωγή, που βάζει στο στόχαστρο 13 πρόσωπα. . . το δικαστήριο θα την βάλει πολύ γρήγορα στο αρχείο».

Ο McLanahan διεκδικεί ως αποζημίωση ένα δισεκατομμύριο δολάρια συν τους τόκους. Σύμφωνα με τον ίδιο η ταινία είχε εισπράξεις 690 εκατομμυρίων δολαρίων και πλέον από τις πωλήσεις εισιτηρίων στον κινηματογράφο, 145 εκατ. από τις πωλήσεις των DVD και εκατ. δολάρια από την ενοικίαση των δίσκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου