Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

5 παραλίες της Ελλάδας βουτηγμένες στο πράσινο Ελλάδα, παραλίες


Πόσο κοστίζουν οι σπουδές σε πανεπιστήμια διάφορων χωρών; 11 κωμικοτραγικές καταστάσεις στη δουλειά 192 Με άμμο ή βότσαλα, οργανωμένες ή πιο απομονωμένες, με εύκολη ή πιο δύσκολη πρόσβαση, οι παραλίες της Ελλάδας είναι ατελείωτες και προσφέρουν πάντα κάτι διαφορετικό και μοναδικό στους επισκέπτες. Κάποιες από αυτές ξεχωρίζουν για έναν πολύ βασικό λόγο, είναι κυριολεκτικά βουτηγμένες στο πράσινο που πολλές φορές φτάνει ως την άμμο. Ένας συνδυασμός μαγικός που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από τις εξωτικές παραλίες. Δείτε πέντε από αυτές… 

1. Μυλοπόταμος,

paralies-elladas-voutigmenes-sto-prasino-01

 Πήλιο Αυτή η παραλία δεν είναι σε νησί αλλά είναι ονειρική. Μια πραγματικά γραφική ακτή, με κρυστάλλινα νερά η οποία στο μήκος της έχει άμμο, βοτσαλάκια αλλά και πιο μικρές πέτρες. Πραγματικά τυχεροί όσοι έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν εκεί ένα καλοκαιρινό μπάνιο. Αν και το Πήλιο είναι ένας καθαρά χειμερινός προορισμός, ο Μυλοπόταμος αποδεικνύει γιατί αξίζει να πάτε και το καλοκαίρι. 

2. Σαλιάρα, 

paralies-elladas-voutigmenes-sto-prasino-02

Θάσος Μοναδική και εξωτική, η Σαλιάρα στη Θάσο είναι ένας κατάφυτος παράδεισος. Η άσπρη άμμος με τα μικρά λευκά βότσαλα, δίνει ένα μαγευτικό κρυστάλλινο χρώμα στα νερά της συγκεκριμένης παραλίας. Παρά το γεγονός ότι είναι μικρή, είναι αρκετά δημοφιλής. Τα κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά της βαθαίνουν σταδιακά και πολλοί την αποκαλούν… Χαβάη!

 3. Κουκουναριές, Σκιάθος 

paralies-elladas-voutigmenes-sto-prasino-03

Η γνωστότερη παραλία της Σκιάθου κατέχει επάξια τον τίτλο. Εκτός από τα καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά της, αυτή η παραλία προσφέρει τη δροσιά από πασίγνωστο δάσος των Κουκουναριών να σταματάει λίγα μέτρα από τη θάλασσα.

 4. Βουτούμι, Αντίπαξοι 

paralies-elladas-voutigmenes-sto-prasino-04

Λευκή άμμος και βότσαλα, διάφανα σμαραγδένια και πυκνή βλάστηση μέχρι τα νερά δημιουργούν ένα εξωτικό περιβάλλον, μοναδικό στην Ελλάδα. Ούτως ή άλλως το νησί είναι κατάφυτο και οι λουόμενοι μπορούν να απολαύσουν τη δροσιά της θάλασσας και τη σκιά του πράσινου.

 5. Γυάλια, Αλόννησος

paralies-elladas-voutigmenes-sto-prasino-05

 Ένα ιδιαίτερο νησί με μια πολύ γραφική παραλία. Μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα γνωστή αλλά είναι σίγουρα πανέμορφη. Το τοπίο γύρω από την παραλία είναι καταπράσινο ενώ τα νερά της τείνουν να είναι πιο δροσερά από τις άλλες παραλίες. Στο πίσω μέρος της υπάρχει και εγκαταλειμμένος παλιός νερόμυλος, τα ερείπια του οποίου μπορείτε να δείτε. 



 Newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου