Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Ουρικό οξύ: Ποιες τροφές ωφελούν και ποιες βλάπτουν





Το ουρικό οξύ μπορεί να αντιμετωπιστεί απλώς αλλάζοντας κάποιες συνήθειες στη διατροφή σας. Δείτε ποιες τροφές οφελούν και ποιες βλάπτουν.

Νερό. Πολύ νερό!...

Αλλάζοντας τη διατροφή σας μπορεί να διαχειριστείτε ποιο εύκολα τα συμπτώματα της ουρικής αρθρίτιδας. Ξεκινήστε με την κατανάλωση περισσότερου νερού, γιατί η αφυδάτωση μπορεί να αυξήσει το ουρικό οξύ.

Μια μελέτη έδειξε ότι οι άνδρες που έπιναν οκτώ με πέντε ποτήρια νερό την ημέρα είχαν 40% χαμηλότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν αυξημένο ουρικό οξύ.

Καλό είναι να αποφεύγετε τα ζαχαρούχα αναψυκτικά.

Δεν χρειάζεται να περιορίσετε όλα τα τρόφιμα που περιέχουν πουρίνες. όπως τα μπιζέλια, τα φασόλια,τα μανιτάρια,το κουνουπίδι,το σπανάκι, και το κοτόπουλο.

Έρευνα έδειξε ότι δεν συνδέονται με το αυξημένο ουρικό οξύ.

Απολαύστε γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά

Γαλακτοκομικά προϊόντα κάποτε ήταν απαγορευμένα για τους ασθενείς Νέες έρευνες δείχνουν ότι τα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γάλα και γαλακτοκομικά μπορεί να μειώσουν ακόμη και τον κίνδυνο ουρικής αρθρίτιδας περισσότερο από 40%.

Λιγότερο κρέας

Φάτε περιορισμένες ποσότητες κοτόπουλο, χοιρινό ή άπαχο βοδινό κρέας - το πολύ, μία μερίδα την ημέρα. Αυτά τα είδη κρέατος έχουν λιγότερες πουρίνες από τα υπόλοιπα όπως είναι τα εντόσθια και άλλα.

Καφεΐνη με μέτρο

Η μέτρια κατανάλωση καφέ φαίνεται ότι δεν αποτελεί κίνδυνο για τα άτομα με ουρική αρθρίτιδα. Το πρόβλημα έγκυται στην κατανάλωση καφεϊνούχων ποτών τα οποία μπορεί να αυξήσουν τα επίπεδα του ουρικού οξέος.


iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου