Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

Μόλις πήρες διαζύγιο; Δες τί σε περιμένει!




Αν μόλις πήρατε διαζύγιο, να ξέρετε πως ο εγκέφαλός σας δεν θα λειτουργεί σωστά για λίγο και θα φοβάστε ότι η πληγή θα είναι μόνιμη, χωρίς πραγματικά να είναι. Όταν βλέπετε φαινομενικά ευτυχισμένες οικογένειες ή ζευγάρια, θα ζηλεύετε ή θα νοσταλγείτε τη συγκεκριμένη πραγματικότητα.

Το σώμα σας θα αλλάξει. Μπορεί να πάρετε ή να χάσετε βάρος, ανάλογα με τις προσωπικές διατροφικές σας αντιδράσεις, στο στρες. Ρυτίδες και γκρίζες τρίχες μπορεί ξαφνικά να εμφανιστούν ή να αυξηθούν σε αριθμό. Προστατέψτε τον ύπνο σας, τρώτε τα λαχανικά σας και αγοράστε καινούργια ζώνη.

Σε κάποιο σημείο, θα έχετε σεξουαλικά όνειρα ή φαντασιώσεις για τον πρώην σας.Θα εναλλάσσονται τα συναισθήματα σας και θα αναρωτιέστε πώς βρήκατε ποτέ αυτόν τον άνθρωπο ελκυστικό. Αναπτύξτε φαντασιώσεις γύρω από επωνύμους. Σας προστατεύει από φαντασιώσεις με τους πρώην σας ή σας αποτρέπει να κάνετε κάτι με κάποιον άλλον πριν να είστε έτοιμοι.

Οι αναμνήσεις θα σας χτυπούν. Και αυτό θα συμβεί μόνο όταν αισθάνεστε σαν να έχετε κάνει πρόοδο και όταν το μυαλό σας είναι αλλού. Συνεχίστε να αναπνέετε, αυτό θα εξασθενίσει σιγά σιγά.

Η νομική διαδικασία θα είναι χειρότερη από ό,τι έχετε ποτέ φανταστεί. Αλλά την ίδια στιγμή, θα είναι πολύ λιγότερο σημαντική από ό, τι πιστεύετε. Θα αισθανθείτε πολύ δυνατοί τελειώνοντας με όλη την γραφειοκρατία. Και θα νιώσετε μεγάλη ικανοποίηση όταν τα καταφέρετε.

Το μυαλό σας θα γίνει ο χειρότερος εχθρός σας, φέρνοντας στην επιφάνεια το βασανιστικό ερώτημα, «Και εάν» ή «Τί θα γινόταν αν…». Δεν χρειάζεται να ανεχτείτε κάθε ιδιοτροπία του εγκεφάλου σας. Δοκιμάστε να αποσπάσετε την προσοχή του, όπως θα κάνατε με ένα απείθαρχο παιδί.

Θα ζήσετε μια «ψεύτικη» περίοδο όπου θα αισθάνεστε ενθουσιασμένοι και ότι έχετε επιτέλους το πάνω χέρι. Και θα θυμώνετε όταν οι άλλοι σας προειδοποιούν ότι είναι πολύ νωρίς. Όσο και αν θέλετε να κάνουν λάθος, θα μάθετε σύντομα ότι έχουν δίκιο, όταν έρθει η ώρα που θα καταπέσετε και πάλι. Ακόμα κι αν αυτή η ανάπαυλα είναι σύντομη, αφήστε τη να σας γεμίσει με ελπίδα.

Με την πάροδο του χρόνου, θα αρχίσετε να βλέπετε το πρόσωπο που υπήρξατε πριν από το διαζύγιο ως μια ξεχωριστή οντότητα. Ένα διαφορετικό πρόσωπο. Ένα ξένο πρόσωπο. Θα χωρίσετε τη ζωή σας σε δύο κεφάλαια – πριν και μετά. Και καθώς προχωράτε περισσότερο σε νέα κεφάλαια στην ζωή σας, ο πόνος του παλιού θα αρχίσει να ξεθωριάζει.

Καθώς τα άμεσα συναισθήματα του φόβου, του θυμού και της απελπισίας αρχίζουν να μαλακώνουν, η απογοήτευση θα πάρει την θέση τους. Θα αισθανθείτε πως έχετε κολλήσει και θα αναρωτιέστε γιατί δεν μπορείτε απλά να το ξεπεράσετε. Θα αισθάνεστε ανήμποροι που εξακολουθείτε να αγωνίζεστε, πιστεύοντας ότι θα έπρεπε να είχε τελειώσει μέχρι τώρα. Μερικές φορές αυτό είναι πιο δύσκολο από ό, τι ο αρχικός πόνος, επειδή το ορθολογικό μυαλό σας κρατείται όμηρος από τις σκέψεις του παρελθόντος. Η απόδραση από τον πόνο του διαζυγίου παίρνει χρόνο.

Στο τέλος όμως θα είστε εντάξει. Σας το υπόσχομαι!








lessonsfromtheendofamarriage.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου