Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Συνέντευξη για δουλειά: 5 σύνολα για να φορέσεις


Οι σίγουρες λύσεις για να κερδίσεις το υποψήφιο αφεντικό σου.



Το σημερινό τοπίο μιας συνέντευξης είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο. Παλιότερα, το deal ήταν ότι όλοι θα φοράνε ένα απλό κοστούμι και τελείωνε εκεί η υπόθεση.

Τώρα, με το πόσο πιο άνετο είναι το dress code σε πολλές διαφορετικές βιομηχανίες αλλά και με τις διάφορες επιλογές στη διαδικασία της συνέντευξης (από το Skype μέχρι σε καφετέριες), η επιλογή dress code είναι εύκολο να αποτύχει ή να παρεξηγηθεί. Εμείς σκεφτήκαμε εκτός του 'να είσαι ευπαρουσίαστη' και σας δείχνουμε 5 σύνολα που θα κέρδιζαν κάθε υποψήφιο αφεντικό.
Υπόθεση no.1: Συνέντευξη σε καφετέρια






Ζόρικο πράγμα, η συνέντευξη σε καφετέρια. Μην νομίζεις ότι πρέπει να ντυθείς πολύ απλά επειδή είναι casual. Αλλά είναι μία καλή ευκαιρία να φορέσεις το καλό σου τζιν, θα είσαι άνετη και αυτό θα φαίνεται. Τα τακούνια είναι must και ένα όμορφο jacket μπορεί να αναδείξει το look σου. Διάλεξε μία μπλούζα που δεν θα φορούσες για να κάτσεις στον καναπέ σου και μερικά αξεσουάρ που δείχνουν το προσωπικό σου στιλ.
Υπόθεση no.2: Μόλις βγήκες από αεροπλάνο/τρένο


Μακρύ ταξίδι με outfit για συνέντευξη; Πόσο άβολο. Υπάρχουν διάφοροι συνδυασμένοι για να μην δείχνεις τσαλακωμένη ή κουρασμένη με το που φτάσεις. Μία καπαρντίνα ή ένα bomber jacket για πιο χαλαρή συνέντευξη μπορούν να κάνουν τη δουλειά. Διάλεξε μεγάλη τσάντα που να χωράει ένα ζευγάρι με τακούνια για να αλλάξεις καθώς καλό θα ήταν να μην εμφανιστείς με αθλητικά.
Υπόθεση no.3: Συζήτηση με άνθρωπο του καλλιτεχνικού χώρου


Αν πρόκειται να μπεις στον καλλιτεχνικό χώρο και νιώθεις εκτός τόπου και χρόνου, μην αγχθείς να φορέσεις ό,τι πιο εκκεντρικό έχεις. Το έχουν δει ήδη. Ακολούθησε το παράδειγμα μιας chic Παριζιάνας και κράτα το look σου απλό και κομψό. Ένα ντελικάτο πουκάμισο, με παντελόνι με κόψιμο στον αστράγαλο (χωρίς σκισίματα!), συνδυασμένα με ένα επίσης απλό και κομψό πανωφόρι.
Υπόθεση no.4: Συνέντευξη στο Skype


Όπως μία παρουσιάστρια ειδήσεων, πρέπει να σκεφτείς πώς φαίνεσαι από τη μέση και πάνω. Δώσε έμφαση στο πρόσωπό σου φορώντας κάτι με ελκυστική λαιμόκοψη (πρόσεξε: το στραπλες μπορεί να φαίνεται γυμνό) ή φόρεσε ένα μεταξωτό μαντήλι ή όμορφα σκουλαρίκια. Μπορεί να είσαι στο σπίτι σου αλλά, ισορρόπησε το casual με το look για δουλειά.
Yπόθεση no.5: Face to face με τον διευθυντή


Αυτό φυσικά εξαρτάται από το είδος της δουλειάς, αλλά το κοστούμι είναι σίγουρη επιλογή. Αν το περιβάλλον είναι πολύ σοβαρό, διάλεξε ένα σε navy μπλε, μαύρο ή γκρι συνδυασμένο με μερικά αξεσουάρ που ταιριάζουν στη σεζόν. Μία μεγάλη δερμάτινη τσάντα που να χωράει το laptop και κομψά παπούτσια -δεν χρειάζεται να είναι ψηλά τακούνια.


http://www.ladylike.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου