Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Μια Ελληνίδα βγήκε 2η σε παγκόσμιο διαγωνισμό, έφτιαξε σάντουιτς με φασολάδα





Το 2ο καλύτερο sandwich στον κόσμο είναι Ελληνικό και το έφτιαξε η Καρολίνα Πλιάτσικα.

H Καρολίνα Πλιάτσικα από τη σχολή ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Ιωαννίνων παρουσίασε ένα πρωτότυπο sandwich με την ονομασία «Αποδομημένη Φασολάδα», στον 11ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Sandwich Délifrance και κέρδισε όλες τις εντυπώσεις και τη 2η θέση.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη στο πλαίσιο της έκθεσης Sandwich & Snack Show στο Παρίσι. Οι 10 διαγωνιζόμενοι έπρεπε να δημιουργήσουν ένα sandwich βασιζόμενοι σε ένα εμβληματικό πιάτο της πατρίδας τους. Η κριτική επιτροπή επέλεξε τρεις γυναίκες (από Περού, Ελλάδα, Τουρκία) στο Top 3 ενώ συνεχάρη τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους για τις τολμηρές τους καινοτομίες, που ταξίδεψαν τους κριτές με τις γεύσεις τους.

Το 2ο καλύτερο sandwich στον κόσμο είναι Ελληνικό. Το sandwich που δημιουργήθηκε με βάση τη Ciabattina Délifrance με σπόρους σουσαμιού, ηλίανθου, λιναριού και κινόα, συνδύασε ιδανικά τον πουρέ φασολιών και σέλινου με καπνιστή πέστροφα, σφαιροποιημένα τοματίνια και κουλί καρότου.

Ακολουθεί η συνταγή της Καρολίνας (για να φτιάξετε κι εσείς το βραβευμένο σάντουιτς)


Υλικά (για 1 sandwich)

Ciabattina Κινόα – Panitaly
Λευκά φασόλια 35 γρ
Ελαιόλαδο30 γρ
Γάλα 8 γρ
Λεμόνι 5 γρ
Κρέμα γάλακτος 5 γρ
Λευκό ξύδι 5 γρ
Ζάχαρη, Αλάτι 5 γρ
Coulis καρότου 4 γρ
Κρεμμύδι 1 γρ
Αγγούρι1 γρ
Τριμμένες ελιές 0,5 γρ
Βασιλικός 0,5 γρ
Άγαρ-άγαρ 0,5 γρ
Σέλινο 0,4 γρ
Microgreens 0,4 γρ
Χαβιάρι κόκκινης πιπεριάς 0,4 γρ
Πέστροφα 0,3 γρ
Θυμάρι 0,2 γρ
Πανσές 0,2 γρ

Εκτέλεση

Πουρές φασολιών: μουσκεύουμε τα φασόλια σε νερό για τουλάχιστον 12 ώρες, τα στεγνώνουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό, καρότα, κρεμμύδι, σέλινο και το bouquet garni. Όταν αρχίσει ο βρασμός, μαζεύουμε τον αφρό με μια κουτάλα χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει. Πουρές σέλινου: κόβουμε το σέλινο και το βράζουμε με κρέμα, γάλα, αλάτι και πιπέρι σε χαμηλή φωτιά. Έπειτα ανακατεύουμε και σουρώνουμε το μίγμα Coulis καρότου: μαζεύουμε τον χυμό καρότου και το βράζουμε μέχρι να πήξει Xαβιάρι κόκκινης πιπεριάς: μαζεύουμε το χυμό κόκκινης πιπεριάς και τον βράζουμε μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε το άγαρ-άγαρ, ανακατεύουμε και σφαιροποιούμε. Τρίμμα ελιάς: τοποθετούμε τις ελιές χωρίς το κουκούτσι στο φούρνο στους 80°C και τις αποξηραίνουμε για 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσουν και τις περνάμε στο blender σε χαμηλή ταχύτητα. Λάδι βασιλικού: μπλανσάρουμε το βασιλικό σε καυτό νερό, κατόπιν τον παγώνουμε σε παγωμένο νερό, στεγνώνουμε καλά και ανακατεύουμε με ελαιόλαδο. Περνάμε το μίγμα από σουρωτήρι. Τουρσί αγγούρι & κρεμμύδι: καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε 4 κομμάτια, κόβουμε το αγγούρι και τα μαρινάρουμε με ξύδι, νερό, ζάχαρη και αλάτι για 1 ημέρα. Σέλινο: καθαρίζουμε και το μαγειρεύουμε μπρεζέ Καπνιστή πέστροφα: φιλετάρουμε την πέστροφα, αφαιρούμε τα κόκκαλα και την «καπνίζουμε» Συναρμολόγηση Απλώνουμε τον πουρέ φασολιών στο ψωμί, τοποθετούμε τα φιλέτα της πέστροφας και προσθέτουμε τις σφαίρες από χαβιάρι κόκκινης πιπεριάς. Φτιάχνουμε μικρά βουναλάκια πουρέ σέλινου προσθέτοντας στην κορυφή λίγο coulis καρότου. Προσθέτουμε τις ελιές, το σέλινο μπρεζέ, το τουρσί κρεμμύδι και το τουρσί αγγούρι. Διακοσμούμε με τα microgreens και τους πανσέδες και προσθέτουμε λίγο λάδι βασιλικού.

Συναρμολόγηση

Απλώνουμε τον πουρέ φασολιών στο ψωμί, τοποθετούμε τα φιλέτα της πέστροφας και προσθέτουμε τις σφαίρες από χαβιάρι κόκκινης πιπεριάς. Φτιάχνουμε μικρά βουναλάκια πουρέ σέλινου προσθέτοντας στην κορυφή λίγο coulis καρότου. Προσθέτουμε τις ελιές, το σέλινο μπρεζέ, το τουρσί κρεμμύδι και το τουρσί αγγούρι. Διακοσμούμε με τα microgreens και τους πανσέδες και προσθέτουμε λίγο λάδι βασιλικού.

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου