Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Κρυφό σχέδιο των ΗΠΑ για πιθανή επίθεση από ... ζόμπι


Κρυφό σχέδιο των ΗΠΑ για πιθανή επίθεση από ... ζόμπι

Τα σκέφτονται όλα στις ΗΠΑ και δη στο Πεντάγωνο.
Ακόμη και το τι θα γίνει σε περίπτωση επίθεσης των ζωντανών-νεκρών.
Γι' αυτό και έχουν εκπονήσει ένα σχέδιο εξόντωσής τους, σύμφωνα με έγγραφο....

που περιήλθε στην κατοχή του αμερικανικού δικτύου CNN.
Από φυσικές καταστροφές μέχρι και μία επίθεση από ζόμπι έχουν προβλέψει πώς θα αντιμετωπίσουν οι Αμερικανοί, μέσω του στρατού τους. Τα στελέχη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια, αλλά έχουν έτοιμο το επιχειρησιακό σχέδιο, για την περίπτωση που κάποια μεταδοτική ασθένεια μετατρέψει τους ανθρώπους σε ζόμπι.

Το σχέδιο φέρει την ονομασία «CONOP 8888 Counter-Zombie Defense» και στην πρώτη του σελίδα αναγράφεται ότι δεν πρόκειται για αστείο. Το Πεντάγωνο βέβαια, έχει μια εξήγηση γι' αυτό.
Το σχέδιο δεν αφορά κάποια υπαρκτή απειλή, αλλά καταρτίστηκε για την εκπαίδευση και προετοιμασία αναλυτών του στρατού, ώστε να μπορέσουν να καταλάβουν τις διαδικασίες που χρησιμοποιεί το αμερικανικό Πεντάγωνο σε διάφορες περιπτώσεις αντιμετώπισης κρίσεων, μέσα από ένα φανταστικό σενάριο.
Το πλάνο λαμβάνει υπόψη ότι τα ζόμπι δεν προστατεύονται από τις συμβάσεις της Γενεύης για την ανθρωπιστική διαχείριση των θυμάτων του πολέμου, ενώ είναι σαφώς επηρεασμένο από ταινίες και σειρές, όπως το «The Walking Dead».
Πάντως, το CNN χαρακτηρίζει άκρως εντυπωσιακό το γεγονός ότι το Πεντάγωνο θέλει να βρίσκεται σε ετοιμότητα για κάθε περίπτωση, ακόμη και για μια πιθανή (;) επίθεση των σαρκοφάγων ζόμπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου