Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Επιστήμονας δημιούργησε ιό που μπορεί να εξολοθρεύσει την ανθρωπότητα


Επιστήμονας δημιούργησε ιό που μπορεί να εξολοθρεύσει την ανθρωπότητα



Τέτοιες ιστορίες συνήθως εμφανίζονται στα σενάρια ταινιών δράσης ή τρόμου, ωστόσο αυτή που θα διαβάσετε είναι πέρα ως πέρα πραγματική.

Ένας καθηγητής του αμερικανικού Πανεπιστημίου Γουισκόνσιν-Μάντισον δημιούργησε πρόσφατα ένα παρακλάδι του ιού της γρίπης H1N1, το οποίο μπορεί να παρακάμψει τα αντισώματα του ανθρώπινου οργανισμού και ουσιαστικά να πολλαπλασιαστεί ανεξέλεγκτο.

Ο καθηγητής Γιοσιχίρο Καουαόκα υποστηρίζει ότι θέλει να μελετήσει τον ιό ώστε αυτός και οι συνεργάτες του να κατανοήσουν καλύτερα τον τρόπο μεταβολής των ιών στη φύση.

Ωστόσο, πιστός στα σενάρια των ταινιών τρόμου, ολοκλήρωση τα πειράματά του σε ένα εργαστήριο με χαμηλά επίπεδα ασφαλείας (επίπεδο 2).

Ο ιός H1N1 σκότωσε περίπου 500.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο πριν μερικά χρόνια σπέρνοντας τον πανικό.

Στόχος του Καουαόκα ήταν να επαναφέρει τον ιό στη μορφή που είχε πριν την πανδημία ώστε να καταλάβει γιατί εξαπλώθηκε τόσο γρήγορα.

Το πανεπιστήμιο υποστηρίζει ότι δεν υφίσταται κίνδυνος απελευθέρωσης του ιού στο περιβάλλον. Προς επίρρωση της άποψής του αναφέρθηκε στη διαρροή του ιού άνθραξ από εργαστήριο πρόληψης νοσημάτων στην Ατλάντα το οποίο είχε επίπεδα βιοασφαλείας 3.

Παρεμπιπτόντως σήμερα ανακοινώθηκε ότι εντοπίστηκε κρούσμα της θανατηφόρου νόσου του άνθρακα σε κατεψυγμένο βόειο κρέας στην ανατολική Ουγγαρία.

Πέντε άνθρωποι βρίσκονται υπό παρακολούθηση στο νοσοκομείο καθώς ενδέχεται να έχουν μολυνθεί, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της η αρμόδια υπηρεσία υγείας ANTSZ.

Η ίδια ανακοίνωση προσθέτει ότι το μολυσμένο κατεψυγμένο κρέας προήλθε από την παράνομη σφαγή δύο ζώων σε φάρμα της πόλης Τισζαφούρεντ, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 160 χιλιομέτρων ανατολικά της Βουδαπέστης. Ο άνθρακας ή νόσος του άνθρακα είναι μία οξεία λοιμώδης νόσος που οφείλεται στο βακτηρίδιο ή βάκιλο του άνθρακα.

Η νόσος του άνθρακα προσβάλλει συνήθως πρόβατα, χοίρους, βοοειδή και άλογα και γι’ αυτό μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε περιοχές με κτηνοτροφική οικονομία, μπορεί όμως να μεταδοθεί και στον άνθρωπο. Ο άνθρωπος συνήθως μολύνεται από την επαφή με άρρωστα ζώα (ή με την κατανάλωση του κρέατός τους) ή με βιομηχανικά προϊόντα που προέρχονται από αυτά.
econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου