Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Φτιάξε τη δική σου κρέμα


Φτιάξε τη δική σου κρέμα

Κρέμα νύχτας για κανονικές επιδερμίδες:
1 ασπράδι αυγού
1/2 της κούπας ελαιόλαδο
1/2 αγγούρι ψιλοκκομένο.....

Εκτέλεση:
Ρίξε στο μπλέντερ όλα τα παραπάνω συστατικά μέχρι να γίνουν κρέμα. Άπλωσε την κρέμα το μίγμα στο πρόσωπο και άφησέ το για 20-30΄. Αφαίρεσε την κρέμα με μια στεγνή πετσέτα.

Κρέμα νύχτας για λιπαρές επιδερμίδες:
3 κουταλιές κερί άσπρο
1/2 της κούπας ελαιόλαδο
1/4 της κούπας άσπρο ξύδι
1/4 της κούπας νερό

Εκτέλεση:
Ρίξε το κερί και το λάδι μέσα σε μπεν μαρί μέχρι να λιώσουν. Πρόσθεσε το ξύδι και το νερό και άφησε το μίγμα να κρυώσει πριν το εφαρμόσεις στο πρόσωπο. Άπλωσε την κρέμα στο πρόσωπο και άφησέ τη για 20΄. Αφαίρεσε την κρέμα με μια στεγνή πετσέτα.

Κρέμα νύχτας για ευαίσθητες επιδερμίδες:
2 κούπες ελαιόλαδο
1 κούπα ροδόνερο
2 κούπες ψιλοκομμμένα μήλα

Εκτέλεση:
Ρίξε τα μήλα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πάστα και στη συνέχεια πρόσθεσε στο μίγμα το ελαιόλαδο και ζέστανέ τα στο μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά. Κατέβασε το μίγμα από την φωτι΄λα και πρόσθεσε το ροδόνερο. Άφησέ το να κρυώσει πριν το εφαρμόσεις στο πρόσωπο. Άπλωσε την κρέμα στο πρόσωπο και άφησέ τη για 20-30΄.

Κρέμα νύχτας για ξηρές επιδερμίδες:
1/4 της κούπας ροδόνερο
2 κουταλιές άσπρο κερί
1/2 της κούπας αμυγδαλέλαιο

Εκτέλεση:
Μέσα σε μπεν μαρί λιώσε το κερί και το αμυγδαλέλαιο. Στην συνέχεια πρόσθεσε το ροδόνερο και άφησε το μίγμα να κρυώσει. Άπλωσε την κρέμα στο πρόσωπο και άφησέ τη για 20-30΄.

Tip:
Την κρέμα που θα περισσέψει μπορείτε να την αποθηκεύσετε στο ψυγείο και να την ξαναχρησιμοποποιήσετε. Αν δείτε πως η κρέμα αρχίζει να μυρίζει “κάπως” ή να αλλάζει χρώμα, καιρός να την πετάξετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου