Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Οι μουσουλμάνοι της Θράκης βάζουν φωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ

Οι μουσουλμάνοι της Θράκης βάζουν φωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ 


Στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης μπαίνει ξανά ένα πολύ λεπτό ζήτημα για την χώρα, αυτό της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, καθώς, τόσο η υποψηφιότητα της Σαμπιχά Σουλεϊμάν όσο και του Αχμέτ Κουρτ, δημιούργησαν σκηνικό έντασης κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στα υπόλοιπα κόμματα.

Για την Κουμουνδούρου, το νέο «μπαμ» με τον Αχμέτ Κουρτ, μάλλον ερμηνεύεται ως δεύτερη επικοινωνιακή ήττα και μάλιστα για ένα τόσο λεπτό θέμα σε λίγες μόλις ημέρες, ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε άμεσα στην αντεπίθεση

δημιουργώντας ζητήματα και στα υπόλοιπα κόμματα.

Το νέο πρόβλημα για την αξιωματική αντιπολίτευση ονομάζεται Αχμέτ Κουρτ, πρώην, πλέον, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στη Θράκη με τον ΣΥΡΙΖΑ, οι φωτογραφίες του οποίου με τον ηγέτη του τουρκικού φασιστικού ΜΗΡ (Γκρίζοι Λύκοι), Ντεβλέτ Μπαχτσελί προκάλεσαν σάλο.

Επειτα από την έκταση που πήρε το θέμα στα μέσα ενημέρωσης, στελέχη της Κουμουνδούρου επικοινώνησαν με τον κ. Κούρτ, ο οποίος επιβεβαίωσε τις επαφές του με Τούρκους εθνικιστές και κατόπιν συνεννόησης παραιτήθηκε από την υποψηφιότητά του.

Σημειωτέον, ότι στο κόμμα φαίνεται να υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια για τις κινήσεις και τους χειρισμούς των τοπικών οργανώσεων στη Θράκη, καθώς, δεν δείχνουν να γνώριζαν σωστά ποια άτομα πρότειναν για Ευρωκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές αντίστοιχα.

Ποιος είναι ο Αχμέτ Κούρτ που έβαλε φωτιά στην Κουμουνδούρου και το πολιτικό σκηνικό

Ο Αχμέτ Κουρτ, που ανάρτησε τις φωτογραφίες στις 26 Δεκεμβρίου, δηλώνει και θαυμαστής του κόμματος Φιλία-Ισότητα-Ειρήνη (DEB), το οποίο ίδρυσε ο Αχμέτ Σαδίκ. Οπως αναφέρει και το komotinipress, ο Κουρτ ανακοίνωσε πως στις Ευρωεκλογές θα στηρίξει με «όλη του την δύναμη» το κόμμα DEB.

«Επιθυμώ να αναφέρω πως αντιμετωπίζω με μεγάλο θαυμασμό την απόφαση του κόμματος DEB να μετάσχει στις ευρωεκλογές. Σε αυτές στις εκλογές που πιστεύω πως ως μειονότητα μας αναλογούν στον καθένα μια μεγάλη ευθύνη και καθήκον και επειδή πιστεύω πως η φωνή μας θα υψωθεί έτι περισσότερο σε διάφορα ευρωπαϊκά φόρα, δηλώνω με κάθε ειλικρίνεια πως στήριξα και θα στηρίζω αυτή την απόφαση και εύχομαι σε όλους τους αδερφούς μου επιτυχία σε αυτές τις εκλογές. Είναι απόλυτη η πίστη μου πως η τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης θα περάσει με επιτυχία αυτές τις εξετάσεις. Ας είναι ανοιχτός ο δρόμος μας», αναφέρει.

Τον Αχμέτ Κουρτ περιέγραψε ως πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Ριζοσπάστης, σε σημερινό του άρθρο αλλά και το σάιτ «Αρδην Ρήξη» το οποίο παρουσιάζει στοιχεία για τον υποψήφιο και τον κατηγορεί ότι έχει σχέση με το εθνικιστικό μειονοτικό κόμμα DEB και τον ηγέτη των «Γκρίζων Λύκων».

Γράφει χαρακτηριστικά:

Φαίνεται ότι η περίπτωση της Σαμπιχά Σουλεϊμάν είναι η κορυφή του παγόβουνου σχετικά με το τι γίνεται με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη. Από χθες ενέσκηψε νέο θέμα, ίσως και πιο σοβαρό, με τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο, Αχμέτ Κουρτ, που κατεβαίνει με τον συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Ο Αχμέτ Κουρτ είναι πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης που είναι γνωστή στη Θράκη για τις πολλές στενές σχέσεις της με το Τουρκικό Προξενείο.

Ο Κουρτ έχει εκλεκτικές συγγένειες και με άλλα περίεργα πολιτικά μορφώματα, σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ του Ριζοσπάστη, έχει στενές σχέσεις με το εθνικιστικό μειονοτικό κόμμα DEB που ίδρυσε το 1991 ο Σαδίκ Αχμέτ, το οποίο μάλιστα φέρεται διατεθειμένο να συμμετάσχει στις ευρωεκλογές. Ο Κουρτ μάλιστα έσπευσε να δηλώσει τη στήριξη του στο μειονοτικό σχήμα, όπως αναφέρει εκτεταμένο ρεπορτάζ του Έθνους για τα επικίνδυνα παιχνίδια που παίζονται με τη μειονότητα. Αντιγράφουμε από το Έθνος «μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος της "Τουρκικής Ένωσης Ξανθής" ΤΕΞ Αχμέτ Κουρτ που με δήλωσή του εξέφρασε "θαυμασμό για την απόφαση του κόμματος DEB να μετάσχει στις ευρωεκλογές", προσθέτοντας ότι "είναι απόλυτη η πίστη του πως η τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης θα περάσει με επιτυχία αυτές τις εξετάσεις. Ας είναι ανοιχτός ο δρόμος μας"».

Ο Κουρτ δεν είναι καμιά τυχαία περίπτωση, με την ιδιότητά του ως προέδρου της ΤΕΞ, μαθαίνουμε από την ιστοσελίδα Τουρκικά Νέα, μετέβη πρόσφατα στην Τουρκία, όπου φυσικά δεν παρέλειψε να περάσει και να καταθέσει στεφάνι στο μαυσωλείο του Μουσταφά Κεμάλ.

Ακόμα επισκέφτηκε τα πολιτικά κόμματα, μεταξύ των οποίων και το φασιστικό ΜΗΡ (Γκρίζοι Λύκοι) του Ντεβλέτ Μπαχτσελί στον οποίο ο Κουρτ έδωσε και μια πλακέτα του συλλόγου ΤΕΞ.

Στην αντεπίθεση η Κουμουνδούρου με καταγγελίες και φωτογραφίες

Το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τον νέο σάλο που ξέσπασε από την υποψηφιότητα του Αχμέτ Κουρτ, έδωσε εξηγήσεις και κρατώντας σαφείς αποστάσεις εξηγώντας :

«Επαναλαμβάνουμε ότι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρη και δεν υπακούει σε πρόσκαιρες μικροπολιτικές ή άλλου είδους σκοπιμότητες. Είναι μια στάση ευθύνης, που απορρέει από την αξιακή αρχή του σεβασμού όλων των πολιτών της περιοχής, και της θέσης ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να είναι ίσοι και να απολαμβάνουν των ίδιων δικαιωμάτων και εναντιώνεται σε ακραίες εθνικιστικές επιδιώξεις, που υπονομεύουν την αρμονική συνύπαρξη της μειονότητας με την πλειονότητα, και σε σχεδιασμούς κύκλων του τουρκικού προξενείου όπως εκδηλώνονται με την προσπάθεια διαμόρφωσης μειονοτικού συνδυασμού στις ευρωεκλογές.

Υπό αυτό το πρίσμα, η οργάνωση Ξάνθης είχε βγάλει ανακοίνωση με αφορμή την επίσκεψη Ντεβλέτ Μπαχτσελί και έκανε λόγο για προσπάθεια πυροδότησης κλίματος δημιουργώντας έτσι προβλήματα στην ειρηνική συμβίωση των κατοίκων της Θράκης.Υπό αυτή την έννοια και μετά τη γνωστοποίηση των δηλώσεων του Αχμέτ Κουρτ ζητήθηκε η παραίτηση του κάτι που ο ίδιος έπραξε και παραιτήθηκε από το περιφερειακό ψηφοδέλτιο»

Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε ένα βήμα παραπάνω αποκαλύπτοντας ότι σε αυτή την παρουσία του Μπαχτσελί παρέστησαν βουλευτές, πολιτευτές και πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ όπως οι Φαίκογλου Αχμέτ και Μάντατζη Τσετίν του ΠΑΣΟΚ, οι πολιτευτές, της ΝΔ, Αδνάν Πετσενίκ και Μεχμέτ Εμίνογλου και του ΠΑΣΟΚ, Μπαράν Μπουρχάν.

Περνώντας στην αντεπίθεση, η Κουμουνδούρου συνέχισε το μπαράζ των non paper, υπενθυμίζοντας ότι:
«O υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κομοτηνής με τη ΝΔ, Χασάν Χασάν επισκέφτηκε το μειονοτικό κόμμα DEB και ευχήθηκε επιτυχίες» επικαλούμενο τον ιστότοπο tourkikanea ο οποίος φιλοξενεί τη φωτογραφία του Χασάν Χασάν.

Διαψεύδει τα πάντα η ΝΔ, αλλά δεν δίνει διαστάσεις

Επίσημη απάντηση από τη Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχει, ωστόσο, κύκλοι της Συγγρού αναφέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε απλά μια φωτογραφία και πως δεν υπάρχουν ούτε συνομιλίες ούτε δηλώσεις και ευχές από την πλευρά του Χασάν Χασάν.

Παραμένει άγνωστο αν θα υπάρξει και άλλη αντίδραση από το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά, ωστόσο, όλα δείχνουν ότι η ΝΔ δεν θέλει προς το παρόν να σηκώσει κι άλλο το θέμα.

Στα μέσα της Θράκης, πάντως, διατυπώνονται ερωτήματα και για τον Οντέρ Μουμίν, υποψήφιο με τον συνδυασμό του Παυλίδη, τον οποίο στηρίζει η ΝΔ, αλλά και για τον Ιλχάν Αχμέτ, πρώην υποψήφιο με την Δημοκρατική Συμμαχία, αλλά και τη ΔΗΜΑΡ, οι οποίοι αμφότεροι στήριξαν το εθνικιστικό μειονοτικό κόμμα DEB.

Οντέρ Μουμίν



Χασάν Χασάν



Ιλχάν Αχμέτ



Αχμέτ Κούρτ




Διαβάστε περισσότερα



Πηγή: Οι μουσουλμάνοι της Θράκης βάζουν φωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ -Ανω κάτω τα κόμματα | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/152125#ixzz2zkoMC900

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου