Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Γαστρικό μπαλόνι σε... κάψουλα θα αντικαθιστά τις εγχειρίσεις


Γαστρικό μπαλόνι σε... κάψουλα θα αντικαθιστά τις εγχειρίσεις


Τέλος στην ταλαιπωρία των χειρουργικών επεμβάσεων για την απώλεια βάρους υπόσχονται να βάλουν επιστήμονες στις ΗΠΑ, οι οποίοι δημιούργησαν μια κάψουλα που... αντικαθιστά το γαστρικό μπαλονάκι!
Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, η κάψουλα καταργεί την ανάγκη χειρουργικής επέμβασης για να τοποθετηθεί το μπαλονάκι στο στομάχι, επειδή στο εσωτερικό της υπάρχει ένα μπαλονάκι που φουσκώνει μόλις φτάσει στο στομάχι.

Η κάψουλα εισέρχεται στον οργανισμό μέσω ενός λεπτού σωλήνα, ο οποίος περνάει από το στόμα. Το μπαλονάκι φουσκώνει και μένει στο πάνω μέρος του στομαχιού, ενώ το μέγεθός του δεν ξεπερνά το μέγεθος ενός μήλου.

Η διαδικασία διαρκεί περίπου δέκα λεπτά και η κάψουλα διαλύεται και απορροφάται από τον οργανισμό.

Το μπαλόνι δίνει στον οργανισμό την αίσθηση της πληρότητας, ώστε να μειώνεται η ποσότητα του φαγητού που καταναλώνεται και σταδιακά να μειώνεται και το σωματικό βάρος. Στην περίπτωση που είναι απαραίτητο, μετά από τριάντα μέρες τοποθετείται ένα δεύτερο μπαλόνι στο στομάχι με τον ίδιο τρόπο ή και ένα τρίτο μετά από περίπου 60 μέρες.

Οι ειδικοί διευκρινίζουν ότι τα μπαλόνια πρέπει να μείνουν στον οργανισμό το πολύ για 90 μέρες, οι οποίες είναι αρκετές για να μειώσει κανείς την ποσότητα φαγητού που καταναλώνει και να αποκτήσει καλύτερες διατροφικές συνήθειες, ώστε να χάσει κιλά χωρίς να τα ξαναπάρει.

Επίσης, τονίζουν ότι η κάψουλα δεν είναι κατάλληλη για όλους τους υπέρβαρους, αλλά για εκείνους που δεν είναι αρκετά παχύσαρκοι ώστε η κατάστασή τους να τους επιτρέπει να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση.

Με τη βοήθεια της κάψουλας, η οποία φέρει την ονομασία Obalon, μπορεί κανείς να χάσει περίπου έξι κιλά τον μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου