Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

11 πράγματα που ΔΕΝ γνωρίζετε για το φουτουριστικό Ντουμπάι!


11 πράγματα που ΔΕΝ γνωρίζετε για το φουτουριστικό Ντουμπάι!

Μια πόλη που ξεχωρίζει για την πολυτέλεια και την σπάνια ομορφιά της κρατάει καλά φυλαγμένα κάποια μυστικά της. Είμαστε σίγουροι ότι κάποια από τα παρακάτω δεν τα γνωρίζατε.

1.Δεν υπάρχουν διευθύνσεις στο Ντουμπάι . Οι άνθρωποι παίρνουν την αλληλογραφία τους από ταχυδρομικές θυρίδες , και αν θέλουν να παραδόσουν κάτι σε κάποιο σπίτι, πρέπει να σχεδιάσουν χάρτες πάνω στο φάκελο.

2.Περίπου το 85 % των κατοίκων του Ντουμπάι είναι αλλοδαποί.

3.Από το 2008, έχει υπάρξει μια σειρά από θεματικά πάρκα στα έργα στην DUBAILAND. Όταν ολοκληρωθεί (σύμφωνα με πληροφορίες το 2015), η DUBAILAND θα περιλαμβάνει ζώνες όπως: " Αξιοθέατα όπως ‘Attractions and Experience World’ ‘Themed Leisure and Vacation World’ and ‘Sports and Outdoor World’. Θα είναι γεμάτη με ξενοδοχεία και καταστήματα.




4.Dubaians (όπως μερικοί μπορεί να τους αποκαλούν) γιορτάζουν την Εθνική Ημέρα στις 2 Δεκεμβρίου, την ημέρα που τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα χωρίστηκαν από το Ηνωμένο Βασίλειο το 1971.

5.Ποτέ δεν κάνει κρύο στο Ντουμπάι. Η μέση θερμοκρασία το καλοκαίρι είναι 40 βαθμούς Κελσίου και τον Ιανουάριο η μέση θερμοκρασία είναι 24 . Αυτό συμβαίνει επειδή η πόλη βρίσκεται κοντά σε μερικές τεράστιες έρημους.



6.Αν φιληθείτε με το ταίρι σας σε δημόσιο χώρο, θα σας συλλάβουν και μπορεί να περάσετε μέχρι και 2 μήνες στην φυλακή (όπως έπαθε το 2010ένα ζευγάρι Βρετανών που φιλήθηκε σε ένα εστιατόριο)

7.Το Ντουμπάι έχει ένα εσωτερικό-κλειστό χιονοδρομικό κέντρο ... αλλά αυτό ίσως ήδη το ξέρατε. Λιγότερο γνωστό είναι το Madinat Jumeirah, ένα τεράστιο "resort " με δύο ξενοδοχεία, 29 σπίτια για το καλοκαίρι , 40 εστιατόρια και βάρκες-ταξί για όσους επισκέπτες θέλουν να μεταφερθούν στην θάλασα. Με τα $ 2.000 ανά διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο θα έχετε όλη μέρα έναν ιδιωτικό μπάτλερ.



8.Ο Terminal 3 στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι είναι ο μεγαλύτερος τερματικός σταθμός αεροδρομίου στον κόσμο και το δεύτερο μεγαλύτερο κτίριο στον κόσμο. Διαθέτει ένα πλήρως εξοπλισμένο ξενοδοχείο, ένα κατάστημα της Apple.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου