Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Τα μικρόβια που βοηθούν στο αδυνάτισμα


Τα μικρόβια που βοηθούν στο αδυνάτισμα

Tα βακτήρια που διαβιούν στο πεπτικό μας σύστημα ίσως να κρατούν το κλειδί για τη διατήρηση του ισορροπημένου βάρους, όπως αποκαλύπτει πρόσφατη έρευνα σε ποντίκια που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Science.
Aν και η έρευνα είναι σε προκαταρκτικό στάδιο και τα εμπόδια πολλά εντούτοις αυτό για το οποίο μιλούν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κολοράντο είναι η επίδραση της «μεταφοράς κοπράνων» από έναν αδύνατο σε έναν παχουλό άτομο όσον αφορά το βάρος του τελευταίου.
Αυτή η μέθοδος έχει ήδη δοκιμαστεί όσον αφορά την αντιμετώπιση εντερικών παθήσεων σε ανθρώπους με καλά αποτελέσματα. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος είναι τα μικρόβια που διαβιούν στον οργανισμό μας και βοηθούν μεταξύ άλλων, στην πέψη των τροφών.

Η νέα έρευνα εξέτασε το τι μπορεί να συμβεί αν τα βακτήρια από ένα αδύνατο άτομο μεταφερθούν σε ένα παχουλό. Μάλιστα η «μεταφορά» των μικροβίων έγινε από ανθρώπους σε ποντίκια.

«Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα ποντίκια που παίρνουν μικρόβια από υπέρβαρα άτομα παίρνουν περισσότερο βάρος σε σχέση με εκείνα που παίρνουν μικρόβια από αδύνατα άτομα. Με άλλα λόγια η πρόσληψη βάρους μπορεί να μεταδοθεί από τους ανθρώπους στα ποντίκια μέσω της μεταφοράς των μικροβίων των πρώτων στα δεύτερα» εξηγεί ο αναπληρωτής καθηγητής Rob Knight από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο.

vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου